Energiakokeilut.fi -tietopankkiin on lisätty liuta uusia kokeiluja ja pilotteja

Mitä kuuluu energiamurrokselle Suomessa? Energiakokeilut.fi -sivustolla voit tutustua konkreettisiin ympäri maata toteutettuihin pilotteihin ja kokeiluihin, jotka viitoittavat tietä kohti älykkäämpää ja kestävämpää energiajärjestelmää. 

Vuoden 2019 aikana päivitimme Energiakokeilut.fi -sivustolle esittelyitä useista uuden energian piloteista ja demonstraatioista. Mukaan päätyi erilaisia kokeiluita ympäri Suomea:  muun muassa kysyntäjoustokokeiluja (mm. Kauppakeskus Sellosäätösähkömarkkinapilotti), demonstraatiorakennuksia (takamittarointi rivitaloonauringon lämmön varastointi kiinteistöihin) sekä hukkalämmön hyödyntämistä (hukkalämmön varastointi ja käyttö kaukolämpönä). Lisäksi mukaan saatiin energiayhteisöjen ja kokonaisten energiaekosysteemien pilotteja: energiaomavarainen AhvenanmaaLempäälän energiaomavarainen teollisuusalue sekä Tampereen Hiedanrannan energiaekosysteemi. Lisäksi Uutta avointa energiaa -hankkeessa toteutettiin avoimia verkkokursseja lähes 0-energia rakentamisesta ja kestävistä energiaratkaisuista.

Energiakokeilut.fi -sivusto kokoaa yhteen paikkaan Suomessa toteutettuja murroksellisen energiateknologian pilotteja ja hankkeita. Sivustolla esitellyt 129 pilottia liittyvät uusiutuvaan ja älykkääseen energiajärjestelmään sekä vähähiiliseen rakennettuun ympäristöön ja liikenteeseen. Pilotteja on koottu vuodesta 2010 alkaen ja niissä esitellään uusia teknologioita, sovelluksia ja toimintatapoja.

Lista vuonna 2019 lisätyistä piloteista, kokeiluista ja hankkeista sivustolla:

Jenni Happonen
Tutkimusavustaja
Kuluttajatutkimuskeskus, Helsingin yliopisto