Energiamurrosareena


Areena energiamurroksen hyödyntämiseksi Suomessa

Globaali energiamurros on meneillään – avainkysymys on, miten Suomi voi menestyä siinä? Ilmastonmuutos ja Suomen vastuut sen torjumisessa ovat tuoneet merkittäviä uusia haasteita energiapolitiikalle. Riittävät päästövähennykset edellyttävät merkittäviä rakenteellisia muutoksia. Ne muuttavat energiantuottajien ja -jakelijoiden liiketoimintaa, avaavat ovia valtaville uusille vientimarkkinoille ja edellyttävät merkittäviä muutoksia asumisessa, liikkumisessa ja arjen kulutuksessa. Energiajärjestelmän murros koskettaa meitä kaikkia suoraan ja välillisesti ja sitä koskevat päätökset edellyttävät asiantuntemusta energia-alaa laajemmalta alueelta.

Jotta muutos vauhdittuisi, Smart Energy Transition -projekti ja Sitran Hiilineutraali kiertotalous –teema järjestivät Energiamurrosareenan, joka kokosi yhteen 23 suomalaisen vaikuttajan ja visionäärin ryhmän yhteiskunnan eri lohkoilta.

Tiedote 28.11.2017: Asiantuntijat parantaisivat Suomen kilpailukykyä energiasektorin täysremontilla: lämmöntuotanto sähköiseksi, lisää kilpailua ja joustavuutta

Energiamurrosareenan 28.11.2017 julkaistu loppuraportti: Uusia näkymiä energiamurroksen Suomeen (pdf)

Katso myös: