PERUTTU: Ratkaisutori 17.3.2020

TILAISUUS ON PERUTTU KORONAVIRUSTILANTEEN VUOKSI!

Pyrimme järjestämään tilaisuuden myöhemmin.

Energiantuotantoon ja -kulutukseen liittyy monenlaisia huhuja ja myyttejä, mutta yhteiskunnallisten päätösten tulee perustua parhaimpaan käytettävissä olevaan tietoon. Strategisen tutkimuksen energiahankkeet (EL-TRAN, BCDC ja SET) ovat tunnistaneet joukon energiamurrokseen liittyviä väitteitä, joista keskustellaan viestintätoimisto Ellun Kanojen kanssa yhteistyössä kehitetyllä Ratkaisutorilla

Suomessa rakennusten lämmityksen tulevaisuus ja siihen vaikuttavat tekijät, kuten kaukolämpö, maalämpö ja kulutusjousto, on yksi keskeisimmistä energiamurrokseen liittyvistä kysymyksistä. Ratkaisutorilla keskitytään nimenomaan lämmitykseen ja rakennusten energianhankintaa koskeviin myytteihin.  

Ratkaisutori saattaa yhteen energiamurrokseen perehtyneet tutkijat, päätöksentekijät sekä kansalaiset. Paneelissa mukana ovat kansanedustajat Jenni Pitko (vihr.), Kai Mykkänen (kok.), Ari Torniainen (kesk.) ja Riitta Mäkinen (sd.). Heillä on kaikilla syvällistä kokemusta energiakysymysten yhteiskunnallisista ulottuvuuksista. Tutkijapuheenvuoroista vastaavat yliopettaja Pirkko Harsia (TAMK), professori Maria Kopsakangas-Savolainen (SYKE/Oulun yliopisto), professori Armi Temmes (Aalto-yliopisto) ja asiantuntija Teemu Kettunen (Motiva Oy). Keskustelun moderaattorina toimii Strategisen tutkimuksen ohjelmajohtaja, professori Mikael Hildén.

Tilaisuus on avoin kaikille, eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Toivotamme erityisesti taloyhtiöiden isännöitsijät, hallitusten edustajat ja asukkaat tervetulleiksi Ratkaisutorille, jossa käsitellään taloyhtiöiden kannalta merkittäviä tulevaisuuden kysymyksiä! Energian saanti ja kulutus vaikuttavat vahvasti talojen hoitoon ja investointeihin.

Strateginen tutkimus on Suomen Akatemian yhteydessä toimiva monitieteellisten, laajojen ja yhteiskunnallisesti relevanttien tutkimushankkeiden rahoitusväline. Strategisen tutkimuksen hankkeet järjestävät ajankohtaisista yhteiskunnallisista aiheista vuoropuheluja päättäjien, tutkijoiden ja kansalaisyhteiskunnan edustajien välillä.

Lisätietoa tapahtumasta:

Mikael Hildén
Strategisen tutkimuksen ohjelmajohtaja
mikael.hilden(at)ymparisto.fi

Vera Järvenreuna
Projektikoordinaattori
vera.jarvenreuna(at)aalto.fi