Suomi seuraaville sukupolville – Taloudellisten murrosten käsikirja -julkistamistilaisuus

Kirjan julkistamistilaisuus tiistaina 23.5.2017 klo 11.30 – 12.45

Paikka: Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, Chydenia-rakennus, PricewaterhouseCoopers-sali, 1. krs

100-vuotias Suomi tarvitsee taloudellisia murroksia kestävyyshaasteisiin vastaamiseksi

Rakenteelliset uudistukset, taloudelliset murrokset ja kestävä kiertotalous ovat yhteiskunnallisen keskustelun ja päivän politiikan keskiössä. Into Kustannus julkaisee aihetta käsittelevän tietokirjan, jossa yhdistetään rakennemurrosten kansainvälisen tutkimuksen keskeiset mallit ja työkalut suomalaisiin esimerkkeihin ja käytännön kokemuksiin.

Kirjan Suomi seuraaville sukupolville – taloudellisten murrosten käsikirja ovat kirjoittaneet Kati Berninger, Raimo Lovio, Armi Temmes, Mikko Jalas, Paula Kivimaa ja Eva Heiskanen. Tilaisuudessa kirjaa esittelevät kirjan tekijät ja sitä kommentoivat tärkeät yhteiskunnalliset vaikuttajat.

Ohjelma

11.30 Kati Berninger, Tyrsky-Konsultointi Oy: Kirjan keskeinen sisältö

11.45 Raimo Lovio, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu: Kirja Strategisen tutkimuksen neuvoston Smart Energy Transition –hankkeen tuotoksena

Kommentit

12.00 Per Mickwitz, Suomen ympäristökeskuksen tutkimusjohtaja

12.15 Mari Pantsar, Sitra, Johtaja, Resurssiviisas ja hiilineutraali yhteiskunta

12.30 Kysymyksiä ja keskustelua

Ilmoittautuminen: https://goo.gl/forms/TOSMpIBIo9n1VcD62

Tilaisuuden jälkeen on mahdollista osallistua Smart Energy Transition -hankkeen Sähkömarkkinat murroksessa – miten investoinnit rahoitetaan? -seminaariin samassa paikassa. Ohjelma ja ilmoittautuminen: http://smartenergytransition.fi/fi/sahkomarkkinat-murroksessa-miten-investoinnit-rahoitetaan/

Kirjaa voi ostaa julkistamistilaisuudessa (käteinen 15,00) tai verkkokaupasta (24,90): https://intokustannus.fi/kirja/suomi-seuraaville-sukupolville/

Lisätietoja: Kati Berninger, kati.berninger@tyrskyconsulting.fi 0408798713, Raimo Lovio, raimo.lovio@aalto.fi 0403538242, Mika Rönkkö, mika.ronkko@intokustannus.fi 050 436 2170

Uutuuskirja pureutuu suurten murrosten eli toimintatapojen perusteellisen muutoksen aikaansaamiseen. Murroksia tarvitaan, sillä Suomen luotsaaminen kestävästi seuraavia sukupolvia ajatellen vaatii uudenlaisia ratkaisuja. Vähittäinen korjaus ei riitä.

Kirjoittajat kertovat, miten näitä murroksia voidaan parhaiten edistää kansainvälisen nykytietämyksen mukaan. Teoriaosan jälkeen he kuvaavat energia-alaan, rakennusten energiatehokkuuteen, liikennejärjestelmään ja ravinnetalouteen liittyviä esimerkkejä Suomesta. Lopuksi he esittelevät kokemuksen ja tutkimuksen perusteella eri toimijoille käytännöllisiä näkökumia ja työkaluja murrosten edistämiseen.

Kyseessä on ensimmäinen aihepiiriä käsittelevä suomenkielinen kirja ja sen kirjoittajat pyrkivät vakiinnuttamaan suomenkielisen sanaston, mikä helpottaa aihepiiristä keskustelua.

PhD Kati Berninger on Tyrsky-Konsultoinnin tutkimusjohtaja ja tietokirjailija. KTT Raimo Lovio ja MMT Armi Temmes ovat Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun professoreja. KTT Mikko Jalas on professori Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa, FT Paula Kivimaa on erikoistutkija Sussexin yliopistossa ja Suomen ympäristökeskuksessa. FT Eva Heiskanen on Helsingin yliopiston Kuluttajatutkimuskeskuksen professori.

Maj ja Tor Nesslingin säätiö on tukenut kirjan kirjoitustyötä.

 

 

 

Tervetuloa!

 

Tapahtuman järjestää Strategisen tutkimuksen neuvoston Smart Energy Transition -hanke.